torsdag 4 juni 2015

Personalvård by Västtrafik!


Läste för en tid sedan om den stackars busschaffisen i Göteborg som åkte på stryk av ett gäng biljettkontrollanter och väktare på väg hem från jobbet. Många arbersgivare bjuder på massage, Västtrafik kör tydligen med en lite mer skruvad överraskningsvariant.

"VILL DU BEHÅLLA JOBBET?!!!" skrek  den "US-cop`s" inspirerade vakten honom. En väktare som står och skriker åt en handfängslad busschaffis som ligger mpå marken med väktarjävelns kollega sittande på ryggen är en helt egen nivå av inkompetens. Det är fullt rimligt att den mannen för all framtid befrias från all form av väktaransvar.
Jag tycker så fruktansvärd synd om denna chaffis som efter 11 timmar bakom ratten slutar sitt arbetspass med handfängsel. Med tanke på hur tufft och utsatt jobb de har så är fria resor det MINSTA man kan begära. Tycker det är fullt rimligt att alla medarbetare får åka gratis dygnet runt eller i vart fall till ett rejält kraftigt reducerat pris.

Några vänner till mig blev när de åkte Göteborgs kollektivtrafik för några år sedan (kommer dock inte ihåg om det var spårvagn eller buss) vittne till hur ett gäng biljettkontrollanter slet ut en ung mammas barnvagn där hennes bebis sov för att mamman, som inte kunde ett ord svenska, inte hade förstått att hon måste köpa biljett i förväg. Alla ombord hade protesterat mot deras överdrivet aggressiva agerande och flera erbjöd sig att betala för henne. Mamman fick en sådan panikattack att hon tuppade av när de slet ut barnvagnen med hennes bebis.

Det verkar vara skrivet i sten i grundlagen att bara människor som är empatilösa rövhål med stora attitydsproblem får jobba som biljettkontrollant i GBG.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar