torsdag 11 februari 2016

Jisses!

Är det redan första april?


När jag läser om detta börjar jag bara tänka på den gamla sketchen med Killinggänget från ”I manegen med Glenn Killing” där Robert Gustafssons spelar en arg surgubbe som upprörs och spyr galla över Astrid Lindgrens böcker som han hävdar är fulla av snusk - och när han inte hittar snusket så skriver han till det själv med krita bara för att få ha något att uppröras över.

Att föräldrar anmäler för en sådan sak är bara löjligt, i så fall kan de lika gärna stoppa ungen i en madrasserad cell.  Är det lättare för föräldrarna att anmäla förskolan än att trösta sitt lilla barn? Ett tips är att prata med ungen om det, med det brukar man komma väldigt långt.

Jag är pedagog och arbetar med barn (numera på en grundskolas fritids, men tidigare med yngre barn på förskola). Just Alfons Åberg-böckerna är till väldigt stor hjälp när det kommer till att avdramatisera och prata med små barn om olika saker som man måste uppleva och ta sig igenom i livet (allt från utanförskap och rädslor till genus och dåligt samvete). Tycker dock föskolan hade gjort bättre i om de hade läst boken för barnen istället för att visa filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar