söndag 5 juni 2016

Mycket väsen för ingenting


Folk har blivit upprörda över en filmaffisch till den nya "X-Men"-filmen. En av de som har upprörts extra mycket är skådespelerskan Rose McGowan

"Bilden har ingen kontext, bara en kvinna som blir strypt. Att ingen har anmält detta är stötande och, ärligt talat, idiotiskt."
Ärligt talat, jag tycker istället att det är Rose McGowan och alla som håller med henne)som är idiotiska. Hon har själv varit med i filmer vars filmaffisher som anspelar på våld, förödelse av städer, sex och droger. Med detta visar hon bara att hon är en skenhelig pajas till hycklare som inte är värd att ta på allvar.

Dessutom är inte ens bilden det handlar om särskilt magstark överhuvudtaget. 
Bilden föreställer alltså en fiktiv blå ond superskurk som tagit stryptag på en fiktiv blå superhjälte i en fiktiv actionfilm. Det är alltså en våldsam actionfilm där en jätteond superskurk försöker uttrota hela mänskligheten,vad fan ska de ha för bilder då? Bilder där skurken ger hjältarna en vänskaplig kram?!

Hade de inte tagit med Jennifer Lawrence (som spelar den kvinnliga superhjälten) på affischen utan låtit någon av de manliga superhjältarna blivit strypt av skurken istället så hade samma gnällspikar med sin skenheliga moralpanik skrikit om "osynliggörande av kvinnor" och dylikt..
Då hade samma gnällspikar till kritiker skrikit sig hesa om att det är sexistiskt gjort av den onda skurken att bara angripa män och att han behandlar kvinnor och män olika. Men ok, om man inte kan ha olika kön på hjältar/skurkar i filmer, skall vi i så fall börja med könssegregerade filmer? Vad är nästa steg? Filmer med bara vita, bara svarta, bara homosexuella, bara heterosexuella?

Att filmbolaget fegar, tar bort affisherna med argumentet att de inte står för kvinnomisshandel är bara ännu mer patetiskt och skrattretande samt ännu ett bevis på att folk har mycket fritid.
Jag visste förresten inte att alla filmbolag måste stå för allt i filmerna. I så fall är det många filmbolag som står för allt från mord, bankrån, krig, kriminalitet etcetera. Snart blir de väl anmäldr för att stå för ökad hudcancer när en solskenshistoria filmatiseras.

Vilket jävla gnäll, hyckleri och dubbelmoral.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar