Powered By Blogger

måndag 5 december 2011

"Nollning", "pennalism", "kamratuppfostran" = Mobbing

Har läst lite om vad som ryktas om internatskolan Lundsberg. Lite här, lite här och lite där.
Jag förstår inte varför man inte kan kalla saker vid sitt rätta namn. Nollning, pennalism, kamratuppfostran = Mobbing.

Det handlar om människor som uppenbarligen njuter av att göra andra människor illa och det märkliga är att ett fåtal inte verkar ha några problem med detta
Att mobbning och våld förekommer på skolor är inte acceptabelt oavsett vilken skola det gäller. Men på internatskola blir man utsatt på ett annat sätt än i vanlig skola då man på dessa är tvungen att även bo under samma tak som sina plågoandar och sova i rummet brevid mobbaren. Men eftersom dessa skolor på grund av föräldars rikedom fostrar dessa elever så blir det en ändå en sorts klassfråga då dessa elever (just på grund av sin nedärvda rikedom) kommer få arbeten där de kan utöva sin maktposition och därför känns det en aningen fel att de får lära sig att översitteri och trakasserier är ok.  



Läs återigen den inringade:
Tragiskt att se att elever tillbringar skoltiden tillsammans med våldtäktsmän. 
 Detta påminner om Jan Guillious roman "Ondskan". Gulliou gick själv som ung på Solbacka (som numera sedan länge är stängd, mycket på grund av hans arbete för att stänga ner den. 
En liten smårolig sak som faktiskt slår mig när jag läser bland kommentarsfälten på olika sidor är den dåliga stavningen som de elever (de som påstår att de går eller har gått där) som fanatiskt försvarar denna skola skriver, så frågan man också borde ställa sig då är ju hur bra undervisningen egentligen är om de inte ens får lära sig att stava.
En annan sak som också slår mig är deras prat där de anser att om man inte har gått på Lundsbergs själv ska men heller inte kunna kritisera Lundsbergs (de elever som säger emot detta viftar de bort som "lögnare som fått betalt för att ljuga"), påstår att folk bara är avundsjuka för att de tjänar mindre än deras deras päron och är vänsterfolk, kommunister och sossar.
Jag antar att de som försvarar skolan själva inte har fått ett kvastskaft uppkört i arslet.

1 kommentar:

  1. Är väl därför överklassungar blir dumma i huvet, för mycket slag mot det borde väl göra att man förlorar ett antal hjärnceller

    SvaraRadera