söndag 15 mars 2015

Är det 1:a April redan?


I samma veva kan väl alla lag spela i tjusiga guldfärgade tröjor också för att få känna sig extra fina. Och kanske kan poängsystemet göras om så att inga poäng delas ut alls, sen kan alla få vinna sm-guld när säsongen är över. Slutet gott, allting gott och alla får känna sig lika duktiga!

Nu gäller detta visserligen bara ungdomsfotboll och det är klart att ungar behöver uppmuntran när de gör bra ifrån sig, men jag kan inte låta bli att tycka att detta är ett urbota löjligt påhitt trots att jag inte ens gillar fotboll. Det är på riktigt bland de larvigaste jag någonsin läst om. Varför inte bara gå fram till spelaren och säga "bra tackling" istället för att visa ett jävla kort?!
"Kan du tänka dig att dela ut grönt kort på seniormatcher i framtiden?
– Ja, absolut. Varför inte? Det är en bra sak."
Grönt kort ska vara matchen själv medan, gult och rött finns där av en anledning. Gult kort och rött kort finns för att någon inte beter sig "grönt kort". Ska domaren då blåsa av spelet för att någon gör nått bra och visa ett grönt kort? Jag förstår inte hur det ska fungera i praktiken. NÄR ska korthelvetet visas?
Hur blir det förresten med anklagande om att domaren är för det ena eller andra laget efter en match och har berömt för mycket till ena laget. Ser framför mig hur en domare i en match i framtiden blir utbuad för att han ger fler gröna kort till ena laget.

Varför i helvete ska domaren ge beröm? Det är inte domarens uppgift (han ska väl ha fullt upp med att döma rätt), domaren hsr väl nog med att hänga med i spelet.
Men hur ska det fungera? Ska domaren helt enkelt blåsa av matchen springa fram till en spelare, klappa denne på ryggen och ge ett grönt kort? Till vilket syfte? Eller ska domaren fördröja spelet vid snabba inkast/hörnor bara för att säga att någon spelat sportsligt? Är inte det tränare och föräldrars ansvar?


Jag tycker att det hade varit mycket roligare med ett jokerkort - spelaren som får det kan dela ut varning till valfri motståndare. Eller prickigt kort - då måste man gå i parterapi en med en domare, två linjemän och en bollkalle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar