tisdag 3 mars 2015

Det blir inte mycket sämre än så här

Hello musiclovers. Jag har idag legat och tittat lite på en program på tv6 play, nämligen "Wannabe". 

Någon som minns detta program? Ett idolliknande program från 2002, alltså innan "Idol" fanns.
Femman hade med hyfsad framgång sänt ett program som hette Popstar där de satte ihop ett popband (tror att det gick tre säsonger och i sista säsongen blev det mer likt vad "Idol"s är numera) och fyran hade sänt ett program som hette "Friends på turne" där ärkesvinet Bert Karlsson hade satt ihop ett "ungt poppigt" dansband (senare gjorde Bert ett program som hette "Fame Factory" men det är en annan historia). Nu tillbaka till "Wannabe"....


Trean fick alltså 2002 idén att tillsammans med någon skivbolagssnubbe att försöka sätta ihop ett rockband som var tänkt att låta som en blandning av Limp Bizkit, No Doubt och Linkin Park (är det ens möjligt att ha sämre ambitioner?). Till sin hjälp hade de Anders Tegnér från ungdomstidningen Okej, Motörhead-trummisen Mikkey Dee, "artisten" Kinnda (även om jag aldrig hade hört talas om henne) samt en kille i cowboyhatt vid namn JJ som skulle fungera som bandets manager.
Det slutgiltiga resultatet blev ett band som fick heta Tribal Ink som trodde att de skulle erövra världen.... .... Deras största framgång blev dock att pissa på bandet Lambrettas turnebuss och sparka idioten JJ.


Jag har i alla fall legat idag på soffan, småtittat och skrattat/hånskrattat gått åt denna skit samtidigt som jag skäms något oerhört åt alla inblandades vägnar
Uttagningarna/provspelningarna är ofrivillig komik i en klass för sig då det viktigaste var hur "musikerna" såg ut. vilket resulterade i att en del som gick vidare inte ens kunde spela. De flesta som ens visas i programmet av de sökande verkar enbart vara posörer och snackpåsar som aldrig har lirat sitt instrument förrut.

"Du har alltså aldrig lirat gura förr men gillar jack daniels. Du är vidare!"
"Nämen har du färgat håret rosa bara för att du ska vara med i tv? Du är vidare!"
"Du kan inte hålla takten, men har piercat ollon så du är också vidare!"
Antar att de hade audition på något dagcenter för förståndshandikappade med tanke på de "talanger" till  miffon som visades i programmet. Fast dock är jag säker på att om detta program dykt upp idag istället så hade bandet blivit större. Dead By April  har ju lyckats både släppa skivor och lura folk till sina spelningar. Det finns inget så dumt som folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar