lördag 2 april 2016

Aftonblaskan censurerar, men det är ju ingen nyhet

Igår kommenterade jag en artikel på Aftonbladets facebooksida som handlade om Zara Larsson, men det tog inte lång tid innan den togs bort. Jag skrev inte på något sätt personangrepp, kränkande eller hatiskt utan  skrev sakligt och refererade enbart till vad Larsson själv har skrivit eller sagt. 
Tack Aftonbladet att ni så öppet visar att ni är hycklare som inte tål fakta eller saklig kritik. Men jag är inte förvånad då vem som helst verkar kunna kalla sig journalist idag.

Här är kommentaren jag skrev på på deras facebooksida:
"Är aftonbladet sponsrade av Zara Larssons föräldrar?
Och pratet om att hon får utstå så mycket hat tar jag med en liten nypa salt efter det som hände med den där hockeyspelaren i somras. Han svarade lite skämtsamt "Det är skönt att inte ha internet ibland." på hennes twitter efter att hon uppmanade folk där att titta på Svtplay och att hon skulle göra Allsång på skansen till hennes bitch på internet. Zara Larsson svarade honom med att blocka och att skriva personliga påhopp. Ändå lyckades skvallerpressen få det till att han hade bedrivit hat och trakasserier mot henne.
 
Denna tonåring förtjänar absolut inte att bli hotad och trakasserad, men hon är inte så oskyldig som hon framstår. Vill inte hon själv möta hat, borde hon inte sprida hat. En person ska kunna kritiseras pga henoms uttalanden, oavsett vilket kön denna person har.
Väljer man att publicera spydiga kommentarer, artiklar eller debattinlägg så får man räkna med att folk kommer att kommentera samt att ifrågasätta, det är ju genom diskussioner som folk får en större förståelse och mer kunskap om andra människors sätt att tänka på och deras åsikter. Det är ju inte envägskommunikation som är lösningen på problemen vi har idag.
 
En feminist är någon som känner igen jämlikhet och fullständig humanitet bland kvinnor och män. Det gör inte Zara som exkluderar och enbart är ute efter egen vinning."

Skvallerjournalister som har utsett sig själva till "sanningens riddare" men snarare blir megafoner är objektiva nyhetsförmedlare. De använder de sina kanaler och sitt inflytande till att sprida propaganda istället för journalistik så att de inte ens tål att någon inte håller med dem till fullo i deras floskler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar