lördag 2 april 2016

Jag skäms över min hemby!!!
Nu har det gått en vecka sedan Eu-valet, känner att jag inte kan vara tyst längre. 
22% i mitt valdistrikt i Hassela / Älgered röstade på SD, 100 av 400 personer. Jag skäms!
Jag blir så jävla förvånad, arg, irriterad och ledsen när jag läser vad en del polare skriver, kompisar som till och med själva har utländsk ursprung. En del av dem skulle inte ens vara här om inte deras egna familjer en gång hade fått fly hit en gång i tiden. SD är tydligen ok om det "bara gäller andra" invandrare". Ren jävla idioti!

Om man inte är vare sig rasist eller dum i huvudet men ändå röstar på SD så måste det bero på att man aldrig läst en dagstidning i hela sitt liv och inte har bemödat sig det minsta med att ens ta reda på vad de står för. Annars förstår jag inte varför man skulle rösta på ett parti där högt uppsatta politiker får hota folk, komma med upprepade rasistiska, homofobiska och kvinnofientliga kommentarer utan att någon i partiet bryr sig och utan att de utreds. Om Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Stefan Löfven, Lars Björklund  eller någon annan från vilket annat parti som helst skulle gå på stan och hota folk med järnrör skulle de få avgå direkt. I min värld är det fullkomligt obegripligt att man vill att människor som gör sånt ska styra vårt land och i detta fall Europa.
Jag köper inte missnöjesröster "På grund av frågor som ingen annan tar i". Alla som har något innanför pannbenet vet att den frågan rör invandringspolitiken. När man då ser till min gamla hemby Hassela där ett fåtal har med invandrare att göra så är det skrämmande att man är så blind att man endast röstar på grund av en anledning som de inte ens är berörda av. Röster som kan komma att få värre konsekvenser än vad man anar. Personligen är jag sjukt trött på alla försvarstal i stil med "Jag är inte rasist men..."

Dagen efter EU-valet skrev jag så här på min facebook-sida:
"Facebook-vänner! Om några av er, mot all förmodan, har röstat på SD, så ber jag er i all vänlighet att direkt avlägsna er från min vänlista. Vi har ingenting gemensamt! Ni går emot allt som jag står för. Mina vänner är vidsynta, varmhjärtade, solidariska människor som tar strid för mänskliga rättigheter och allas lika värde.
/ Joel"
Det resulterade i att några gjorde som jag önskade och tog bort mig som vän där, några andra kommenterade surt och mailade att de tyckte det var rasistiskt av mig att skriva så. Rasistiskt att vara emot rasism, kvinnohat, homofobi och främlingsfientlighet?!!!

Jag är ledsen SD-sympatisörer, men jag tycker absolut att man kan frysa ut människor på grund av åsikter. Åsikter är det som formar en människa. Åsikter och okunskap är aktiva val man har gjort. Att inte ta reda på information om det parti man röstar på eller att vara rasist, det är de här två sakerna som SD lever på, båda två betyder att man har gjort ett aktivt val att vara ett jävla ignorant rövhål. Självklart ska de få göra sin röst hörd, men vi andra har också rätten att protestera mot dem och skydda de svagaste i samhället som de vill sparka på.
Demokrati är att bryta olika frågor, demokrati är att tycka olika men att samlas i ett parlamentet där de som kan enas och de som lyckas bilda en majoritet får bestämma. Jag har aldrig ifrågasatt folks rätt att rösta på vad de vad de vill. Det är också odemokratiskt att ifrågasätta rätten att ifrågasätta de som röstar på SD. Det räcker inte med att lyssna på vad politiker säger, man måste försöka ta reda på vad de faktiskt vill och menar. Det gäller alla politiker. Men det verkar som att många av deras väljare låter dem slippa en sådan granskning.

SDs Kristina Winberg är dessutom nog den mest opålästa idiot till politiker som jag någonsin har hört talas om. Skrämmande att en sådan person ska sitta med på stora stolar nere i Bryssel och bestämma. Man får väl hoppas att SD-sympatisörerna känner sig representerade i alla fall.

Man kan säga mycket om de andra partierna som får representera Sverige i EU (Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Feministiskt initiativ), men till skillnad från Sverigedemokraterna så är de inte fascister och rasister.
Jimmie Åkesson gick med i SD när de fortfarande öppet skrek "Sieg Heil" på gatorna och varför skulle han ha gjort det om han inte sympatiserade med fascism och nynazism (detsamma gäller de flesta i deras partitopp). Bara för att de nu kan ha på sig kostym och kammar sig betyder det inte att åsikterna försvunnit. SD är fortfarande rasistiska, homofobiska och kvinnofientliga.

Jag är en HBTQ-person och har personligen flera gånger fått utstå spott och spe för det av just SD-sympatisörer. Jag har bl a fått mail där det stått saker som "Äckliga bögjävel!", direkta dödshot samt "förslag" och "önskemål" om att jag ska ta livet av mig på grund av vad jag tidigare skrivit om SDs syn på icke heterosexuella. Jag har dock inte brytt mig om att anmäla de hoten då jag inte tagit de särskilt seriöst, hade de haft stake nog att skada mig på riktigt hade inte varit så korkade att de skrev och berättade om det först (det är lite som utrycket: "Ju mer skryt, ju mindre kuk").

Alla som stödjer SD kan dra huvet ur arslet och istället våga stå för att de har rasistiska åsikter och stödjer ett rasistiskt parti. Men det får man väl inte säga i det här landet längre.Till slut vill jag tipsa om denna låt av Loke Nyberg, en gripande och fin visa till tankeexperiment. Kan vara tänkvärd nu när främlingsfientliga partier röstas in på allt fler ställen i EU, partier som anser att inskränkthet och girighet är viktigare än medmänsklighet och solidaritet när det kommer till invandring och flyktingpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar