söndag 1 december 2013

Det finns alldeles för många Egon i Sverige


Snälla säg att Maria Abrahamsson är ironisk. Hon är ironisk va? Eller nej, hon är moderat, så det förklarar allt.
"Om man tjänar 36 325 kronor i månaden före skatt, är man en höginkomsttagare då? En krösus som har noll koll på vanliga människors liv?
Nej, inte ens om man – som jag – bor i Stockholm, har en helt ordinär bostad som kostar 10 000 kr i månaden, handlar dyr mat på Konsum, betalar smärtsamt mycket i månaden för hunddagis (obs att jag själv tråkigt nog inte har hund!) samt pungar ut med mer än riksgenomsnittet för kollektivtrafik och hårfrisering (500 spänn för en simpel klippning), då är man ingen höginkomsttagare bara för att inkomsten närmar sig 37 000 kronor i månaden före skatt. Nej, knappast ens om man tjänar nästan 60 000 i månaden – före skatt – som jag gör som riksdagsledamot. Det är dyrt att bo och leva i huvudstaden, kort sagt.
Så därför är jag lindrigt sagt oroad av att 30 000 södermalmsbor nu riskerar att gå miste om möjligheten att få behålla mer av sina egna surt förvärvade pengar. Närmare bestämt 3 260 kr varje år. Hotet hänger i luften och förverkligas om S, MP, V och SD går ihop för att stoppa regeringens förslag om höjd brytpunkt för när man ska behöva betala statlig inkomstskatt.
Alliansregeringens förslag innebär att den nedre gränsen för statlig inkomstskatt – 420 800 kr – höjs till 435 900 kr. Om S, MP, V och SD vinner omröstningen i riksdagen nästa vecka kommer fler än fyra av tio heltidsanställda i Högalids församling (min församling om jag hade varit kyrklig) att gå miste om sänkt inkomstskatt."

Hur kan hon gnälla? Detta samtidigt som man från samma håll tycker det är helt riktigt att en stor del av befolkningen ska klara sig på under 20 000 när de jobbar heltid och är man arbetslös/sjuk så finns det snart ingen nedre gräns på hur lite man ska klara sig på. Istället för att gnälla över utebliven brytpunkt så borde moderaterna fundera på varför deras politik inte skapar fler jobb.
Maria Abrahamsson har uppenbarligen ingen som helst aning om hur samhället fungerar eller för ens den delen att lagen tolkas på det sätt utifrån hur någon ser på den.

Som riksdagsledamot och även som medlem i ett av partierna som ingår i alliansen som har regeringsmakten, så borde Maria Abrahamsson veta att en ensamstående person på försörjningsstöd får inte ut mer än drygt 5000 kronor för hyreskostnad oavsett hyrans storlek. Detta i en stad som Stockholm där det är svårt att byta bostad. Abrahamsson gnäller om att har en hyreskostnad på drygt 10000 kr. Abrahamsson borde enligt socialtjänstens direktiv byta ner sig vilket hon kan göra inom fyra månader. Det är den tid socialtjänsten medger.

Abrahamsson gnäller om att folk inte får behålla 3260 kronor av sina surt förvärvade pengar. Hon som som moderat har ju på egen grund bestämt sig för att vara för medlemskap i EU för Sverige. Denna kostnad är för är 2014 fastställd till 38 miljarder kronor. EU-avgiften är alltså en mycket mer betungande kostnad för den enskilda skattebetalaren än vad den uteblivna brytpunkten kommer att vara. Jämför sedan detta med försörjningsstödet som ligger på drygt 10 miljarder om året där allianspartierna uppmanar socialsekreterare att inte betala ut, utan göra folk hemlösa och satta i utanförskap. Detta samtidigt som de har en partiordförande som säger sig vilja bryta utanförskapet. Att göra folk hemlösa är ett flagrant brott mot socialtjänstlagen, regeringsformen, Europakonventionen och EU:s rättighetsstadga. Nu när det är kallt ute så fryser hemlösa ihjäl och Maria Abrahamsson bryr sig inte. Hon vill ju spara in på sina egna utgifter via skatten.

Om Maria Abrahamsson ska spara in pengar, sänk riksdagsarvodet till försörjningsstödets nivåer. Då finns det utrymme att sänka skatten. Lägg ner försvarsmakten så finns det också utrymme att sänka skatten. Minska antalet poliser. När det blev 25 % fler poliser, från 16 000 till 20 000, så löstes färre brott. Då bör receptet vara att färre poliser ger fler lösta brott. Kan sjukvården och skolan bli bättre genom färre anställda så blir polisen det också.

Eftersom riksdagsjobbet är en förtroendepost och inte en anställning borde man se till att den inte är pensionsgrundande. Politiker får skaffa er pension genom att ta anställning i ett kommersiellt företag och få avtalsenlig lön. Om Maria Abrahamsson tycker det är svårt kan jag komma och lära henne hur man jobbar.

Maria Abrahamsson gråter krokodiltårar över att hon och andra med höga inkomster inte får sin skatt sänkt med 3260kr/år utan den minsta tanke på att det finns andra som har det mycket värre med att få ekonomin att gå ihop. Hennes tänkande kan sammanfattas med en text SSU hade på en knapp för några val sedan: "Det finns alldeles för många Egon i Sverige"
En annan moderat kvinna påstod en gång attdet inte
finns fattiga i Sverige, de finns nämligen bara i Afrika

Den blå luftbubblan!! kommer snart och spricka! den är byggt på egoism och utanförskap för de svaga. Maria Abrahamsson är en höginkomsttagare. Hon kan få byta liv med mig…. ….Eller ännu bättre, hon kan byta live med någon sjukskriven/arbetslös i en månad. 

4 kommentarer:

 1. Maria Abrahamsson har inte en tanke på att det säkerligen finns många människor i Stockholm som straffbeskattas av Alliansen.

  En arbetslös kommer i bästa fall upp i en inkomst på 14080kr/mån före skatt (22*640kr, men de flesta har mycket lägre). På detta belopp betalar de högre skatt än en person som har samma inkomst av anställning tack vare alliansens helt misslyckade jobbpolitik. Detsamma gäller även pensionärer och sjukskrivna som också anses vara tärande av moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sätter man på sig skygglapparna och "glömmer" alla sjuka, arbetslösa och pensionärer som inte har fått ta del av ett enda av de redan införda FEM jobbskatteavdragen och blundar för alla som tjänar mindre än 36.000, varav säkert många bor på t.ex. Söder, då har man stora problem med sin prioriteringsordning.

   Och sådana här personer sitter i vår riksdag och beslutar över vanligt folks vardag.

   Radera
 2. Vilket otroligt korkat uttalande! Men av den människan hade man icke förväntat sig något annat. Vilken planet lever hon på? Stureplansplaneten kanske!

  / Sven-Arne

  SvaraRadera
 3. Har alltid undrat vem som ger henne utrymme, kylig människa

  SvaraRadera