fredag 6 december 2013

Vila i frid Mandela, skämmes Moderater


Med tanke på att Nelson Mandela har avlidit kan det vara bra att upplysa folk om vad moderaternas gamle partiledare Ulf Adelsohn ansåg om sanktioner mot apartheidregimen då hans parti moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.


1985 var Bildt vice partiledare och försvarade sin partiledare Ulf Adelsohns uttalanden (bl a "Om vi bojkotttar deras varor blir ju de stackars negrerna arbetslösa" och "En neger är en neger och en svensk är en svensk") med "Men man kan också säga att en Svensk är en Svensk och en Jude en Jude".
1986 blev Bildt partiledare och 1988 skrev han en motion om att stoppa alla handelssanktioner mot Sydafrika och skicka in stödtrupper. 1991 blev Bildt statsminister och trots att Mandela var frigiven ville Bildt fortfarande att han skulle klassas som terrorist och skicka dit trupper för att fängsla honom.

2 kommentarer:

 1. Nu passas det på att försöka ändra historiens vindar...Arkelsten och Reinfeldt i samma klass: "Flera nyanser av lögn"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bildt är sanslös arrogant jävla svin. Skumraskaffärer i Lundin Oil, hans hållning i apartheid, en fotpall till USA och hans arroganta attityd.

   Tänk om Bildt kunde förstå att sann storhet inte ligger i att ha rätt hela tiden, utan att vara mänsklig och erkänna sina brister och fel.

   Radera