onsdag 10 juli 2013

Fusk fusk fusk

För några månader sedan beställde några kompisar hem pizza från en pizzeria i Sundsvall. När de kom hem och började äta hittade en av de en sten i sin pizza, ungefär lika stor som en halv krona. Pizzabagarna hade förmodligen tappat degen på golvet (som förmodligen inte var alltför välstädat), men inte brytt sig om att göra en ny utan  bara låtsats som om det inte inträffat.
Jag tänker dock inte hänga ut pizzerian med namn, av den enkla anledningen att det är mer eller mindre likadant överallt. Man vill bara inte veta om det.

När jag bodde och pluggade på Västerberg i Storvik för två-tre år sedan bojkottade vi i klassen den ena pizzerien efter att en tjej i klassen som var mjölkallergiker hade köpt pizza där och flera gånger sagt att hon inte ville ha ost på för att hon var just mjölkallergiker. Pizzasnubbarna hade glömt bort det och lagt på ost, men istället för att då börja om på en ny försökte de istället bara gömma osten så att den inte syntes. Så tjejen ifråga blev väldigt sjuk och den pizzerian förlorade nästan hela skolan som kundkrets.

Det är lika överallt, man vill bara inte veta om det. För många år sedan berättade en av mina kusiner att han hade ätit pizza en kväll på en pizzeria i Hudiksvall och då bevittnade hur pizzabagaren skurade golvet och, när han trodde att ingen såg, stoppade in skurmoppen i pizzaugnen och även moppade den.
Det är mer eller mindre lika på alla, McDonalds (kommer inte ihåg i vilken stad här i Sverige) blev tagna på bar gärning för många år sedan när de tvättade toalettringarna i diskmaskinen.
Min mosters sambo kör lastbil och har genom åren då han kört ut varor till resturanger sett så mycket skit att han inte vill äta på resturanger.1 kommentar: