måndag 22 juli 2013

Två år sedan....

Det är idag två år sedan högerextremisten Anders Behring Breivik utförde terrorattentaten i Norge och dödade 77 människor (varav många bara var barn). Politiskt engagerade ungdomar som dödades av "den andra sidan" på grund av sina åsikter. Breivik utförde det för att offren kämpade mot bland annat nazism och rasism. Sorgligt, tragiskt och skrämmande hur det kan slå så slint i huvudet på en människa så att man utför något så vidrigt.

Mitt under pågånde massmord reagerade högt uppsatta SD-politiker så här:
Med tanke på att ungefär 3 av de terroristbrott som begåtts de senaste 30 åren i Europa, och 2 av drygt 50 i USA, har begåtts av muslimer, medan resten har varit merparten provinsiellt, fundamentalpolitiskt eller radikalt kristet motiverade så tycker man ju att den uppmärksamhet som ges till islamistiska terroristdåd är lite väl överdriven.
SD och deras likasinnade brukar ta för givet att det är muslimer eller kommunister så fort något händer och är snabba att yttra sig om det och sedan blir det jävligt tyst när de visar sig ha fel. Lite intressant då de även kallar sig ett kristet parti, hur var det nu med att kasta första stenen.
Det är som för nått år sedan när en 24-årig kvinnlig vakt blev ihjälslagen i en cell. Så fort högerextremisterna och deras anhängare fick nys om mordet började de direkt med att försöka få det till att det var invandringens och den "misslyckade integreringens" fel. De orkade inte ens vänta tills det kom mer utförlig information utan tog det för givet att psykopatmördaren utan tvivel måste vara invandrare, muslim, svart, somalier etc. Men när det visade sig att vakten var en mörkhyad ung kvinna med invandrarbakgrund och att mördaren var en blond kille vid namn Erik Ljungström blev det väldigt tyst om saken-


För att citera vad Jonas Gardell sade:
"Tänd gärna ett ljus men kom ihåg att när ljuset brunnit ut är det i oss själva lågan måste brinna!"

1 kommentar:

  1. Så förvånade SD:s medlemmar måste ha blivit när den ansvarige visade sig vara en blond norsk gutt.

    / Martin

    SvaraRadera