tisdag 9 juli 2013

Näringsdumpar Livet


Läste precis detta, jävla idioter!
När skall Svenskt näringsliv sälla sig till forskningen som faktiskt visar att det inte är lönerna som avgör om du anställer, utan efterfrågan på din vara.
Lönedumpning är ingen lösning på arbetslöshet! Möjligen för direktörer och andra högavlönade chefer!
Idag har borgarna sett till att svenska företag kan exportera svenska jobb till t ex Indien. En indisk timlön är ca 30 kr och en indisk chef har ca 35 kr/timme. Om folk i Sverige nu ska sänka sina löner till t ex indisk lönenivå, hur skall de då ens kunna försörja sig? Ska svenska jobbare ha flera jobb samtidigt?
Dessutom så har svenska forskare kommit fram kommit fram till att lönesänkningar inte alls ger fler jobb, utan snarare att lönesänkningarna hamnar fel då vinsten hamnar i chefens fickor som gratifikation. Det här är en klassisk högergrej.
Fast numera tjänar hon ännu mer
Den som driver lönedumpningen hårdast är Annie Loöf och hennes väljare är småföretagare. De som jobbar i ett småföretag är starkt underbetald redan idag. Den anställde har oftast ingen pensionstrygghet som ATP heller. Är Annie Lööf nöjd när löntagarna har samma lönenivå som i Indien? Hon kan väl sänka sin egen lön till 30 spänn om dagen istället.

Sedan borgarna fick makten för sju år sedan så har en ny arbetsmarknad skapats. Bärplockare som lockas hit av oseriösa arbetsgivare, Afrikanska skogsarbetare som luras hit av de stora skogsbolagens underentreprenörer (t ex fallet 'Skogsnisse' som terroriserade sina anställda och hotade med att bränna ner sina anställdas hus i Afrika. Det fallet togs upp i uppdrag granskning, direktören för Skogsnisse avfärdade dessa hot som en fyllegrej). Så här fungerar arbetsinvandringen. Arbetsgivarna importerar och granskar själva. En perfekt lösning enligt Alliansen.Det finns inga problem säger Alliansen. LO har kommenterat detta och säger att Sverige går mot en ny statartid.

Svenskt Näringsliv (i nära samarbete med Alliansen) vill se bildandet av working poor, som arbetar stenhårt, där lönen inte räcker och där man efter arbetets slut inte har vare sig psykisk eller fysisk ork att stå upp mot utsugare i form av arbetsköpare och de skurkar till politiker som stödjer dessa skurkar.

Ge statsråden lön enligt Fas 3 istället. Höjd motivation för dem och pengar tillbaka till statskassan.

1 kommentar: