fredag 19 juli 2013

Tankar om Batman


Satt för en tid sedan och snackade om Batman-filmer tillsammans med några kompisar som också likt mig gillar Nolans Batman-trilogi och anser att Joel Schumacher borde få dödsstraff för ”Batman Forever” och speciellt för ”Batman & Robin” (han dödade Batman-franchinen på obestämd tid ända tills Chris Nolan ställde allt till rätta igen). Lille Chris O´Donnell som spelade Robin har till och med sagt att den sistnämnda filmen enbart gjordes för att kunna sälja actionfigurer, jag tror honom.Jag minns när ”Batman & Robin” kom på bio, kvällstidningarna sågade med rätta Arnold men hade mage att påstå att Uma Thurman och Alicia Silverstone var girlpower i denna. Jag anser att de båda snarare är en skam för hela kvinnosläktet på grund av denna!
Uma Thurman och Arnold Schwarzenegger tävlar i vem som kan agera sämst i den.  Arnold är förlåten då alla (även han själv) var och är medvetna om hans ganska bristande skådespelartalang. Jag ser hans filmer för att jag vill se honom spöa upp och döda folk och säga kackiga oneliners. Uma Thurman däremot, har INGEN ursäkt att var så jävla värdelös (Jag förlåter henne aldrig).
Dessutom så borde Clooney låsas in i en blästringsbur som straff för denna skitrulle, han fick Adam Wests Läderlapp att i jämförelse framstå som världens hårdaste superhjälte. Val Kilmer var inte alls lika genomruttet usel i ”Batman Forever”, utan gjorde vad han kunde med den rollen i den skitfilmen med dess larviga manus, repliker och genomfjantiga estetik. Kilmer gjorde nog vad han kunde i den där skitfilmen, han hade nog funkat bättre i Tim Burtons Batman-film från 1989.
Tycker att Danny Devito och Michelle Pheiffer hade sin charm i "Batman Returns", de passade i Tim Burtons fetisch för "goth-onani". Jag kommer dock aldrig förlåta Jim Carrey för att han dansar runt och trallar på signaturmelodin till Poliskolan-filmerna nere i Batmangrottan i "Batman Forever". Tommy Lee Jones Two-Face är inte ens värd att nämna.
En sak är säker, det är en gåta att Schumacher inte blev utsatt för hedersmord efter ”Batman  & Robin”.

Många stör sig på hur Christian Bale låter när han är Batman, men jag tycker det funkar i Nolans mer realistiska Batmanfilmer (han vill väl inte få identiteten röjd så fort någon känner igen hans röst).
Jag anser att "The Dark Knight" är den bästa superhjältefilm som någonsin har gjorts. Det som jag tycker lyfter Nolans filmer är riktigt bra skurkar och skådespelare som gjorde de med bravur (plus all skön action).

Jag gillar även Bane i ”The Dark Knight Rises”, trots att han verkar vara resultatet av en kärleksnatt mellan Darth Vader och Rambo. Han hade inte funkat på något annat sätt. Många verkar dock på riktigt velat ha en 2,5 meter lång steroidgalning med slangar överallt och gimpmask, men det hade bara blivit larvigt. En väldigt konstrast mot Joker som var total anarki och mest verkade göra det för sitt eget nöjes skull.

Jag tycker det är synd att det bara blev en trilogi av Nolan. Hade velat se Black Mask. Anledningen att jag vill se Black Mask är att han skulle funka som en mörkare karaktär och att han passar med maffian, som de hade i de två första filmerna.
Om det mot alla odds skulle bli fler fortsättningar av Nolan skulle jag vilja se Mad Hatter (Pedofila tendenser och droger), fast han är nog för skruvad för Nolan vilket är sydn då jag gillar Mad Hatter, Finns bara en som skulle kunna spela honom, Martin Short! Han har looken och är en väldigt underskattad skådis. Han skulle vara intressant som en pedofilpsykopat.
Riddler finns det bara ett sätt som skulle funka och det är i "SAW"-anda, och det känns rätt gjort tyvärr. Riddler som en Jigsawliknande kallräknande geni med sadistiska dödsfällor hade varit en våt dröm.
Har svårt att se att Penguin, i så fall skulle det vara en mer gentlemanna-maffiaboss som avskyr sitt öknamn. Kan bara komma på en som jag tror skulle kunna göra den rättvisa, Philip Seymour Hoffman.

Tyvärr så finns det nog inte så mycket kvar att berätta i Nolans kapitel om Batman vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Resan är gjord, men återkommer han så hoppas jag på "Dark Knight Returns"-inspiration (serieboken). En gammal Batman och jävla massa våld.

4 kommentarer:

 1. Vad tror du om den uppföljaren till Man of steel. Batman ska ju tygligen vara med i den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det är Christian Bale som Batman, fast frågan är om hans version av Batman passar med Stålmannen. Fast Bale har väl sagt att han bara spelar Batman om det är Christopher Nolan som regisrar :(
   Skulle nog hellre se en Justice League-film.

   Bara de inte förstör Batman igen så att det blir som när George Clooney svassade runt i en gummidräkt med bröstvårtor och handlade med ett Bat-card, tvi tvi tvi.

   Radera
  2. Hmm, skulle nog gå på klassiska sättet och har Batman, Superman och Wonder Woman som ledare för jla som det alltid brukar va men även ha med andra. Marsian Manhunter eller Cyborg som sköter watchtower, Cyborg skulle nog funka bäst, Green Lantern Greenarrow Flash och Mockingbird och kanske Supergirl, det vore en bra core, Flash är given och tycker även han ska ha en central roll kanske rent av en avgörande

   Hal Jordan som Lantern, Barry Allen som Flash. Som bad guy vet jag inte . brainiac, darksied, doomsday? lexluthor tycker jag även är given att han ska vara med. finns mycket som ska täckas upp Aquaman och shazam skulle också göra sej bra på vita duken

   Radera
 2. Jag vill ha med Elongated Man om det skulle bli tal om en Justice Leauge-film, Ralph Dibny är intressant då han inte blev superhjälte av nobla själ utan för berömmelsen. Dessutom är han en skicklig detektiv (i klass med Batman). Han var dessutom en av de första trikåsuperhjältarna som slängde masken och avslöjade sin identitet för hela världen.

  SvaraRadera