söndag 28 juli 2013

Porr porr porr


http://debatt.svt.se/2013/07/25/porrforbud-kan-vara-en-vag-framat-aven-for-sverige/

Ung Vänsters Johanna Granbom har skrivit ovanstående på SVT Debatt.
Förbud leder till tabu, tabu leder till fascination och ökat intresse. Historien är proppfull av sådana exempel, varför lär sig inte folk? Dessutom så finns det en hel del bieffekter av det som artikelförfattaren efterfrågar, 

Och varför skall vissa bestämma vad folk ska göra med sina egna kroppar? Om folk vill lägga ut nakenbilder på sig själva, vad har andra med det att göra? Stör någon sig på det är det bara att inte se på det. Det finns filter på google som tar bort material som av vissa kan antas stötande. Jag föreslår att de aktiverar det.

Gayporr då? Får jag titta på gayporr eller är den också kvinnoförnedrande? Jag har fått skäll av folk när jag erkänt att jag har tittar på porr, vilket är weird då samma personer varit helt lugna med att jag tittat på gayporr (och då även varit tyckt det var coolt att jag var öppen med det). Hur ska de ha det egentligen?! Slutsatsen är att Gayporr är godkänd och rekommenderas oavsett förutsättningarna, men Heteroporr ska fördömas...förklaringen ges icke. Snacka om dubbelmoral och hyckleri!

Vad blir nästa steg, ska man förbjuda erotiska/porr noveller också?
Folk får skeva bilder av kroppar och könsroller utan porrfilm, så skyll fan inte på porren. Ska vi även förbjuda Hollywoodfilmer också och deras ofta skeva ideal? Låt oss även förbjuda alla veckotidningar med bilder på kändisar.... ....Låt oss när vi ändå är igång även förbjuda kändisar.
Det vore då fan om människan skulle få bestämma över sitt egna liv. Förbjud porr, datorer, tv, böcker, fet mat, godis, jakt, fiske, vapen, skithuspapper, kött och all form av digital underhållning också. Det kan få människor att le ibland. Förbjud ungar också…. ….och ugnar.

Dessutom angående en annan sak i debattartikeln, feministiskt självförsvar. Vill någon lära sig riktigt självförsvar är ett tips att börja gå kungfu istället.Vill de lära sig strategier för att komma undan eventuella förrövare så är ju ett tips att skaffa sig fotriktiga skor som de kan springa i. Har vänner som har gått feministiskt självförsvar och sedan velat visa mig grepp/kast de lärt sig. När de då bett mig att agera förrövare och ta tag i dem har de sedan klagat för att jag tag tag i dem "på fel sätt" och att de då inte kan visa greppen. Vill de lära sig riktiga grepp eller slag kan de börja träna judo eller kung fu eller kanske kickboxning (eller löpning då att stanna och slåss sällan är bra).

2 kommentarer:

  1. Jag undrar lite över vilken porr hon använder som underlag för artikeln. Ett par snabba skumningar över de tre största gratisporrsajterna jag känner till visar en betydligt större diversitet, både i fråga om hur porrskådespelarna ser ut (ofta är de betydligt blekare, tjockare och äldre än den klassiska slitzbruden), och i vad de gör på filmerna.

    Jag håller definitivt med om att den mesta porr är väldigt heteronormativ och gjord av män, för män. Och att porrbranschen är full av dåliga arbetsvillkor är också ett faktum. Funderar däremot på om det inte vore lämpligare att reglera branschen arbetsrättsligt istället för att försöka begränsa vilken porr folk tittar på. Och stödja feministiskt producerad och indieporr (det finns en hel del kvalitetsporr där ute, men den verkar ofta ha svårt att dra in pengar eftersom gratisutbudet är totalt översvallande stort).

    Fast när det gäller unga kvinnor och sexualisering finns det betydligt större bovar än porrbranschen. Vore intressant att ta reda på hur många unga tjejer som konsumerar porr. Min erfarenhet av unga tjejer är att många har ett extremt porrtabu (sånt tittar man inte på!), även om killar gör det. Reklam och tjejtidningar är betydligt värre när det gäller att sprida taskiga ideal, eftersom tonårstjejer litar på dem som auktoriteter.

    SvaraRadera